MAX VON LAUE SECONDARY SCHOOL

 

 

The conversion and extension of the school building created the basis

for an integrated secondary school with an all-day service. The roof of

the old building has been converted and expanded into a teachers’ lounge. The ground floor was planned as a multi-purpose hall, which

is used as a dining hall, auditorium and theater space. This building component was created as concrete supports construction with solid concrete floors. A special feature is the - planned initially flush with the wall visible - suspended construction of reinforced concrete truss, which enabled the creation of the Mensa. Behind the stage installation of the

hall there is another room that serves as stage storage and as a preparation room at the same time. A glass bridge part creates a weather-proof link between both the old and the new buildings. In conjunction with a new lift, this bridge now makes also the old building accessible.